Belföld

Nem létező ágyakba fektetnék a betegeket

Kimaradt az átalakításból a kórházi ügyeleti rendszer korrekciója - írja a Napi Gazdaság.

Az érvényes ügyeleti beosztás alapján nem létező ágyak várják a traumatológiai betegeket. Az ÁNTSZ honlapján fellelhető budapesti és Pest megyei baleseti ügyeleti beosztásból kiderül, hogy papíron a mai napig a már egy hónapja megszűnt ágyakra irányítja a szolgálat a baleseti sérülteket. A hét öt napján az északi “régióban” az a Károlyi kórházbéli traumatológia fogadja a baleseteseket, amelynek a kapacitások 2012. július 1-jei újraosztásánál a korábbi 100 aktív traumaágyból egy sem jutott.

Az ügyeleti beosztás idén január 1-jétől érvényes, a nagytérségi ellátásra átálláskor az aktuális kapacitáselosztásnak megfelelően azonban korrigálni kellett volna, a jelek szerint ez egyelőre elmaradt – írja a napilap.

Az ÁNTSZ honlapján található fővárosi és Pest megyei sürgősségi, akut beutalási rend “frissítés alatt áll” – közölte a Napi Gazdasággal az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Sürgősségi betegellátást koordináló osztálya, amely szerint az érintett egészségügyi szolgáltatók számára a betegutak ismertek. Ha bármilyen kérdés merül fel részükről, akkor arra a koordináló osztály folyamatosan üzemelő telefonszámán kapnak választ, akut ellátást igénylő beteg így nem marad ellátás nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik