Belföld

Ingyenes jogsegély mindenkinek

Uniós támogatással a Dél- Alföldön is elindult JOGPONT+ projekt, amely ingyenes és mindenki számára hozzáférhető jogsegély nyújtás.

A Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyei Dél-Alföldi JOGPONT+ irodáit felkeresheti mindenki, és ingyenesen kap munkajogi, társadalombiztosítási, cégjogi, közigazgatási jogi, családjogi, valamint adójogi tanácsadást. A dél-alföldi régió minden 10.000 főnél nagyobb lélekszámú településén, összesen 33 helyszínen kezdték meg működésüket a JOGPONT+ irodák – tájékoztatták a Szeged24-et a program irányítói, akik beszámoltak arról is, hogy a JOGPONT+ egy országos munkavállalói és munkáltatói jogsegélyszolgálat, amelyet hat országos munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szövetség működtet.

A program célja, hogy Magyarországon valamennyi állampolgár ingyenes, minőségi és elérhető jogi szolgáltatáshoz jusson, személyre szabott segítséget kapjon. A szolgáltatást a JOGPONT+ irodákban személyesen, telefonos jogsegélyszolgálat útján, valamint elektronikusan (e-mailen, interneten) biztosítják.

A személyes tanácsadásra a www.jogpontplusz.hu honlapon feltüntetett helyszíneken, a megadott ügyfélfogadási időkben van lehetőség. A telefonos jogsegélyszolgálat minden munkanapon 8 és 20 óra között áll rendelkezésre, és a honlapon meghirdetett telefonszámon érhető el. Az elektronikus jogi szolgáltatást szintén a honlapon keresztül lehet igénybe venni.

Szegeden a Deák Ferenc utca 2. I/2. és a Szt. István tér 16. szám alatt található az ingyenes jogsegélyszolgálati iroda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik