Belföld

Botka: Hódmezővásárhelynek változásra van szüksége

Hódmezővásárhelynek változásra van szüksége, arra, hogy a város dinamikusan fejlődő település legyen – jelentette ki Botka László.

A szeptemberi időközi polgármester-választás lehetőséget teremt arra, hogy új korszak kezdődjön, Hódmezővásárhely újra fejlődő, gyarapodó várossá váljon – mondta a párt országos választmányát is vezető szocialista politikus, szegedi polgármester sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentette, hogy Kis Andrea, az MSZP jelöltje összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket.

Az elmúlt két évtizedben 20 százalékkal csökkent Hódmezővásárhely lakossága, s ezzel párhuzamosan visszaesett a település gazdasági teljesítménye is. Szegednek elemi érdeke, hogy Hódmezővásárhely a leszakadás, a lemaradás útjáról letérve pályát váltson – hangsúlyozta Botka László.

A politikus kifejtette, Kis Andrea felkészült lokálpatrióta, van tapasztalata a közéletben, bárkivel képes harcolni és együttműködni is a város érdekében. Botka László arra az újságírói kérdésre, hány vásárhelyi támogatta ajánlószelvényével az MSZP jelöltjét, azt válaszolta, Kis Andrea a szükséges 760 szelvény többszörösét kapta, baloldali jelöltet soha korábban nem támogattak ennyien Hódmezővásárhelyen.

A politikus úgy fogalmazott, nincs azonban értelme „számháborúba bocsátkozni”, hiszen a jelöltállítás időszakának végeztével gyakorta az derül ki a pártok nyilatkozataiból, hogy az összegyűjtött ajánlószelvények száma meghaladja a választópolgárok számát.

Kis Andrea elmondta, az MSZP békés, pozitív kampányt folytat, saját programját kívánja megismertetni a választókkal. Tényszerűen be kívánják mutatni, mi történt az elmúlt 22 esztendőben, és mit kell tenni azért, hogy a város újra fejlődési pályára álljon.

Hódmezővásárhelyen szeptember 2-án azért tartanak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.

A Fidesz-KDNP jelöltje a település irányításában tizennyolc esztendeje önkormányzati képviselőként, tizenkét éve pedig alpolgármesterként részt vevő Almási István. A Jobbik Kovács Sándor vállalkozót indítja a posztért. Az LMP nem állít jelöltet.
Hegedűs Zoltán, a Fidesz helyi alelnöke hétfőn bejelentette, mintegy nyolcezer ajánlószelvényt kapott Almási István, ez a szükségesnek több mint tízszerese.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik