Belföld

Apránként adják el a Malév-vagyont

Először a személyi számítógépeket, notebookokat, monitorokat és kapcsolódó licenceket hirdették meg.

Elindult a Malév Magyar Légiközlekedési Zrt. vagyonának nyilvános értékesítése; a Cégközlönyben megjelent első pályázaton személyi számítógépeket, notebookokat, monitorokat és kapcsolódó licenceket hirdettek meg, négy csomagra osztva, összesen mintegy nettó 84,5 millió forint irányáron – ismerteti a Napi Gazdaság hétfői száma.

Az informatikai eszközök egy részét a Malévtól független cégek bérlik. A felszámoló a vagyontárgyakat elsősorban csomagonként egyben szeretné eladni, ajánlatot augusztus elsejéig lehet tenni. A Napi Gazdaság információi szerint a közeljövőben további értékesítési pályázatok is megjelennek a nemzeti légitársaság vagyonának értékesítésére.

A Malév felszámolásáról, tartozásainak és vagyonának nagyságáról továbbra sem kívánt nyilatkozni a lapnak a kijelölt felszámoló Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft., illetve a felszámolóbiztos, Varga Jenő.

A fizetésképtelenné vált légitársaság felszámolása február 12-én indult el, az eljárás a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetekre vonatkozó különleges szabályok szerint zajlik. A különleges szabályok lehetőséget adnak a nem nyilvános vagyonértékesítésre is, az értékesítés és az értékesítés módja ellen nem lehet kifogással élni – olvasható a napilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik