Belföld
felvételi (egyetem, )

Amit tudni érdemes a pótfelvételiről

24.hu
24.hu

2012. 07. 30. 10:03

Ha nem sikerült a felvételi, akkor sem kell egy évet várni a jelentkezésre, hiszen lehet jelentkezni pótfelvételire.

A legfontosabb tudnivaló, hogy augusztus 10-ig lehet jelentkezni és a ponthatárokat augusztus 29-én hirdetik ki. A pótfelvételin már csak egyetlen szakra lehet jelentkezni és csak azok adhatják be a jelentkezésüket, akiket nem vettek fel egyetlen általa megjelölt szakra sem.

Fontos tudni, hogy a pótfelvételin már csak önköltséges helyre lehet bejutni, államilag támogatott helyre bekerülni már nincs lehetőség.

Jelentkezni lehet hagyományos és elektronikus úton is. A felvételi lapot több helyről is be lehet szerezni: az Educatio és az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatán, valamint a kiválasztott egyetemen, főiskolán is lehet igényelni. Az eljárás díja 5000 Ft.

A ponthatárokról azt kell tudni, hogy azokon az önköltséges képzéseken, amelyeket már a normál eljárásban is meghirdettek az egyetemek és főiskolák, a ponthatárt nem húzhatják meg alacsonyabban, mint július 24-én. Ha nem indított az intézet adott szakból költségtérítéses képzést, akkor a ponthatár most lesz meghúzva, de akkor sem lehet a határ alapképzéseken 240 pontnál, felsőfokú szakképzéseken 140 pontnál alacsonyabb.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.