Belföld

Amit tudni érdemes a pótfelvételiről

Felvételi (felvételi)
Felvételi (felvételi)

Ha nem sikerült a felvételi, akkor sem kell egy évet várni a jelentkezésre, hiszen lehet jelentkezni pótfelvételire.

A legfontosabb tudnivaló, hogy augusztus 10-ig lehet jelentkezni és a ponthatárokat augusztus 29-én hirdetik ki. A pótfelvételin már csak egyetlen szakra lehet jelentkezni és csak azok adhatják be a jelentkezésüket, akiket nem vettek fel egyetlen általa megjelölt szakra sem.

Fontos tudni, hogy a pótfelvételin már csak önköltséges helyre lehet bejutni, államilag támogatott helyre bekerülni már nincs lehetőség.

Jelentkezni lehet hagyományos és elektronikus úton is. A felvételi lapot több helyről is be lehet szerezni: az Educatio és az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatán, valamint a kiválasztott egyetemen, főiskolán is lehet igényelni. Az eljárás díja 5000 Ft.

A ponthatárokról azt kell tudni, hogy azokon az önköltséges képzéseken, amelyeket már a normál eljárásban is meghirdettek az egyetemek és főiskolák, a ponthatárt nem húzhatják meg alacsonyabban, mint július 24-én. Ha nem indított az intézet adott szakból költségtérítéses képzést, akkor a ponthatár most lesz meghúzva, de akkor sem lehet a határ alapképzéseken 240 pontnál, felsőfokú szakképzéseken 140 pontnál alacsonyabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik