Belföld

A felszámolás ellenére több műzli készül Fehérváron

műzli (műzli, )
műzli (műzli, )

A Cerbona műzligyártó üzemét megvásárló Naponta Kft. ugyanis bővítené a termelést.

A közeljövőben bővítené székesfehérvári müzliszeletgyártó üzemét a Naponta Kft. − mondta a Napi Gazdaságnak Pókecz Attila ügyvezető igazgató azt követően, hogy eldőlt, a felszámolás alatt lévő Cerbona Zrt. gyártóbázisát a társaság vásárolhatja meg. Olvasható a HVG.hu-n

A Naponta a legutóbb 1,5 milliárd forintért meghirdetett, jelenleg mintegy 90 dolgozót foglalkoztató extrudálóüzemmel együtt hozzájutott a szintén Cerbona márkanevet használó Alba-Regia Mercator Kft. százszázalékos üzletrészcsomagjához is.

Az extrudálóüzem mellett elkelt a szintén a társaság érdekeltségébe tartozó, legutóbb 35 millió forintért meghirdetett Alba Kenyér Zrt. 40 százalékos részvénycsomagja is, a vevő a Veszprémi Mezőgazdasági Zrt. volt – mondta a lapnak Ádám Beáta, a Cerbona felszámolását végző Agro-Alba Zrt. munkatársa.

Felszámolás alá került a legfiatalabb Cerbona cég, a főként mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozó Cerbona-Gabona Kft. (CG), amelyet 2009 végén 4 millió forintos alaptőkével hoztak létre. A cég ellen idén februárban már végrehajtást kezdeményeztek, 100 százalékos üzletrészcsomagját pedig legutóbb 100 ezer forintért hirdette meg az Agro-Alba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik