Belföld

Víztenger és üzemzavar Győrben

Összefüggő víz borította városunk több utcáját a hajnali felhőszakadást követően. A Pannon-Víz Zrt. munkatársai azonnal megkezdték a hibaelhárításokat azokon a területeken, ahol jelentkezett probléma.

Július 29-én hajnali egy óra után néhány perccel hatalmas felhőszakadás zúdult Győrre. A vihar súlypontja Újvárost és Gyárvárost érintette, ahol a csapadék intenzitása elérte az óránkénti 30-40 mm-t. A vihar több helyen faágakat tépett le.

Az OMSZ vihar riasztása után a szolgáltató azonnal kinyitotta a záporkiömlőket, így a kora reggeli órákra normalizálódott a helyzet. Térszint alatti helység elöntéséről érkezett bejelentés például a Táncsics utcából, itt a tűzoltókkal együtt a Pannon-Víz kiszívatta a pincékbe került vizet.

Összefüggő víz borította a Gyepszél utca mély fekvésű szakaszát, a Tél és a Nyár utca közt is. Néhány helyen az előkertekbe is befolyt a felgyűlt csapadékvíz, az egyik lakónál a kocsibejáró négy méternyi hosszúságban vízben állt. A térséget kiszolgáló, a Gyepszél utcai és a Kazamata átemelőkben működő szivattyúk folyamatosan, teljes kapacitással üzemeltek. A reggeli órákban a szakemberek megkezdték a terület lemosását, fertőtlenítését, ahol a tulajdonosok kérték, ott az előkertekben is elvégezték a fertőtlenítést.

További bejelentés érkezett az Eörsy Péter utcából, a mély fekvésű részeket itt is összefüggő víz borította, de hajnalra itt is leürült a szennyvízelvezető rendszer. A Pénzverem, Ciklámen, Marcal utcai átemelőkben volt még érzékelhető üzemzavar, de a hibaelhárítást darus kocsival rövid időn belül elvégezte a társaság.

Mindhárom helyen rongy, egyéb szálas anyag tekeredett a szivattyúk járókerekére. Amennyiben valakinek a zivatarral kapcsolatban hibabejelentése lenne, a szolgáltató éjjel nappali ügyeletén jelezheti a problémát a 96 / 311 753-as telefonszámon, itt a kollégák a kárigényekkel kapcsolatban is felvilágosítást adnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik