Belföld

Elöntötte a víz Újvárost és Gyárvárost Győrött

eső (eső, napsütés, )
eső (eső, napsütés, )

Július 29-én hajnali egy óra után néhány perccel hatalmas felhőszakadás zúdult Győrre. A vihar súlypontja Újvárost és Gyárvárost érintette, ahol a csapadék intenzitása elérte az óránkénti 30-40 mm-t.

A vihar több helyen faágakat tépett le. Az OMSZ vihar riasztása után azonnal nyitottuk az összes záporkiömlőt, így a kora reggeli órákra normalizálódott a helyzet. Térszint alatti helység elöntéséről érkezett bejelentés a Táncsics utcából, itt a tűzoltókkal együtt kiszívattunk a pincébe került vizet. Összefüggő víz borította a Gyepszél utca mély fekvésű szakaszát, a Tél és a Nyár utca közt.

Néhány helyen az előkertekbe is befolyt a felgyűlt csapadékvíz, úgy mint Kormos Úrhoz, ahol a kocsibejáró négy méter hosszban vízben állt. A térséget kiszolgáló szivattyúk, a Gyepszél utcai és a Kazamata átemelőkben folyamatosan, teljes kapacitással működtek.

A reggeli órákban munkatársaink megkezdték a terület lemosását, fertőtlenítését, ahol a tulajdonosok kérik, az előkertekben is elvégzik a fertőtlenítést. Bejelentés érkezett még az Eörsy Péter utcából, a mély fekvésű részeket itt is összefüggő víz borította, de hajnalra itt is leürült a szennyvízelvezető rendszer. A Pénzverem, Ciklámen, Marcal utcai átemelőkben volt üzemzavarunk, de a hibaelhárítást darus kocsival rövid időn belül elvégeztük.

Mindhárom helyen rongy, egyéb szálas anyag tekeredett a szivattyúk járókerekére. Amennyiben valakinek a zivatarral kapcsolatban hibabejelentése lenne, éjjel nappali ügyeletünkön megteheti a 96 / 311 753-as telefonszámon, kollégáink a kárigényekkel kapcsolatban is felvilágosítást adnak – olvasható a Pannon-Víz Zrt. tájékoztatásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik