Belföld

A családi kötelékek erősítése a cél

Létrejött a győri kistérség, integrált szolgáltatásokat nyújtó Családi Erőforrás Központja. A projekt legfőbb célja a családi élet és a munkavállalás összehangolásának támogatása, valamint a tudatos családtervezés elősegítése.

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület, valamint a Civil Forrás Alapítvány közös, 20 hónapos projektjének keretében egy Családi Erőforrás Központ jött létre, mely a győri kistérségben élő családok, és a családalapítás előtt álló fiatalok számára biztosít a jövőben komplex szolgáltatásokat. „Magyarországon csökken a születésszám és a házasságkötési kedv, ezért gondoltuk, hogy kellene egy bázis, mely komplex szolgáltatásokat nyújtana a családosoknak. A projekt során a vidéki buszpályaudvar közelében megalakult egy Kistérségi Családi Erőforrás Központ, ahol szakemberek várják az érdeklődőket, különböző tanácsadásokkal, workshopokkal. Emellett az elkövetkező 20 hónapban 8 családi napot is szervezünk a kistérségben, amelyben a kicsik és nagyok is örömüket lelik, és ezáltal a generációk közötti ellentétek is csökkenhetnek” – mondta Jakus László, az egyesület titkára, a Rábapatonán rendezett projektnyitó rendezvényen.

A találkozó végén Rábapatona, Győrzámoly, Kunsziget és Győrújbarát polgármestere egy együttműködési megállapodást is hitelesített, ezzel is támogatva a program megvalósulását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik