Belföld

A családi kötelékek erősítése a cél

Csapucha Adrienn

2012. 07. 29. 16:43

Létrejött a győri kistérség, integrált szolgáltatásokat nyújtó Családi Erőforrás Központja. A projekt legfőbb célja a családi élet és a munkavállalás összehangolásának támogatása, valamint a tudatos családtervezés elősegítése.

Czinka Panna Egyesület (Czinka Panna Egyesület)

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület, valamint a Civil Forrás Alapítvány közös, 20 hónapos projektjének keretében egy Családi Erőforrás Központ jött létre, mely a győri kistérségben élő családok, és a családalapítás előtt álló fiatalok számára biztosít a jövőben komplex szolgáltatásokat. „Magyarországon csökken a születésszám és a házasságkötési kedv, ezért gondoltuk, hogy kellene egy bázis, mely komplex szolgáltatásokat nyújtana a családosoknak. A projekt során a vidéki buszpályaudvar közelében megalakult egy Kistérségi Családi Erőforrás Központ, ahol szakemberek várják az érdeklődőket, különböző tanácsadásokkal, workshopokkal. Emellett az elkövetkező 20 hónapban 8 családi napot is szervezünk a kistérségben, amelyben a kicsik és nagyok is örömüket lelik, és ezáltal a generációk közötti ellentétek is csökkenhetnek” – mondta Jakus László, az egyesület titkára, a Rábapatonán rendezett projektnyitó rendezvényen.

Czinka Panna Egyesület (Czinka Panna Egyesület)

A találkozó végén Rábapatona, Győrzámoly, Kunsziget és Győrújbarát polgármestere egy együttműködési megállapodást is hitelesített, ezzel is támogatva a program megvalósulását.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Yusra Mardini, a 19 year-old Syrian swimmer who competed at the Rio 2016 Olympic Games as a member of Refugee Olympic Team and UNHCR Goodwill Ambassador, she speaks in Tokyo 2020 office on August 29, 2017, Where she shares her experiences at the Rio 2016 Games and her current activity as an athlete and UNHCR Goodwill Ambassador with Tokyo 2020 staff members. (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.