Belföld

Szélvédő szórólap nélkül?

Végleg búcsút inthetnek a győriek a szélvédőkre aggatott szórólapoknak. A közgyűlés ugyanis még áprilisban döntött a reklámanyagok tiltó rendeletéről.

Nem ismeretlen probléma – főleg a belvárosban élők számára – az autók szélvédőjére gondosan betűzött szórólap. A lakókat, na és persze a centrumban parkolókat bosszantotta a kéretlenül kapott reklámáradat – hogy a városba látogató turistákról már ne is beszéljünk – így a győri közgyűlés még áprilisban úgy döntött, szabályozzák az ily módon hirdetőket. Ennek értelmében kizárólag kézből lehet osztani a nyomtatott anyagokat, minden más úton szigorúan tilos. „Folyamatosan érkeztek hozzánk a bejelentések a lakók részéről, így muszáj volt lépnünk az ügyben. Aki vét a szabályozás ellen, az akár 150 ezer forintra is büntethető. Reméljük elrettentő lesz a rendelet és rövid időn belül teljesen megszűnik a szélvédős szórólapozás” – mondta egy nyilatkozatában dr. Lipovits Szilárd, Győr város jegyzője.

Ha valaki mégis szembetalálkozik a most már illegális szórólapozással, az a jegyzőnél kezdeményezhet közigazgatási eljárást, ahol a károsultnak kell bizonyítania a reklámstop megszegését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik