Belföld

Samponnal fertőzték az egyik szegedi szökőkutat

Suhancok rongálták meg a héten a Glattfelder Gyula téren álló kalapos hölgyes szökőkutat.

A héten valamilyen erősen habzó, háztartási vegyi anyagot kevertek a Novotel Hotel mellett álló szökőkút vizébe. A kalapos hölgyszoborral díszített szökőkút üzemeltetéséért felelős szervezet feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen a rendőrségen a rongálások miatt. Miivel azonban a téren közterület figyelő kamera nincs, nagyon kevés az esély arra, hogy kézre keríthessék az elkövetőket.

Évente többször is elő szokott fordulni, hogy ilyesfajta diákcsínyt követnek el a szökőkutak ellen, s idén sem ez volt az első ilyen alkalom. Körülbelül másfél hónappal ezelőtt már történt ehhez hasonló vandalizmus A kalapos hölggyel. Az üzemeltető elmondása szerint valamilyen okból kifolyólag ezek a habos akciók kimondottan a Glattfelder Gyula téren történnek meg.

A leggyakrabban Ultrát, sampont vagy valamilyen tusfürdőt szoktak az ismeretlen tettesek a vízbe keverni, hogy aztán egy nyilvános habpartit tartsanak. A viccet mindenki érti, de sajnos az ilyen tetteknek komoly anyagi következményeik vannak. A szökőkút vizét le kell engedni, ki kell mosni a területet, majd újra fel kell tölteni vízzel a rendszert. Ez plusz munkadíjat, energiát és vízdíjat jelent az üzemeltetők számára.

Szerencsére, ha ilyen ártalmatlan vegyi anyagokkal szennyezik a szökőkutak vizeit, az nem okoz komolyabb környezetei károsodást, de soha nem lehet tudni, hogy mit löttyintenek majd legközelebb a vízbe. Ha valaki ehhez hasonló szabálysértést lát, vagy tudomása van az esetről, forduljon a rendőrséghez.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Olvasói sztorik