Belföld

Sacival nyit az olimpia a Sportligetben

A pénteken kezdődő ötkarikás játékok megnyitóját és teljes versenysorozatát a Sportligetben kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. Péntek este Kovács Sarolta, az Alba Volán öttusázója is a székesfehérváriakkal tart.

Minden valószínűség szerint a londoni olimpia lesz a világ legnézettebb sporteseménye 2012-ben.

A Zichy-ligetben működő Sportliget ingyenesen látogatható, a hét minden napján 10.00 és 22.00 óra között tart nyitva. Pénteken már a délutáni óráktól lesznek közvetítések Londonból, a fő attrakció a stílszerűen 20 óra 12 perckor kezdődő megnyitó lesz. Az Alba Volán SC kiválósága, Kovács Sarolta ugyancsak a fehérvári nézők között szerepel. Az idén még junior korú, de már felnőtt világbajnoki éremmel rendelkező öttusázó élete első olimpiáján akár kellemes meglepetést is szerezhet szurkolóinak. A női öttusa versenyét augusztus 12-én, az olimpia utolsó napján rendezik, ezért Saci csak 7-én utazik Londonba, hogy megpróbáljon elődje és példaképe, Vörös Zsuzsanna nyomdokaiba lépni, aki Székesfehérvár egyetlen olimpiai bajnoka.

A Sportliget 12 négyzetméteres kivetítőjén nem csak az olimpiát, hanem minden jelentősebb sporteseményt, így a Forma 1-es Magyar Nagydíjat is közvetítik. A létesítményben 600-700 főt tudnak kényelmesen leültetni, de például a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét csaknem 1100 néző izgulta végig. A Sportliget a hét minden napján 10.00 és 22.00 óra között várja a látogatókat, de a nyitva tartás alkalmazkodik a versenyek időpontjaihoz. Így ha valamelyik, magyar sportolót érintő közvetítés eltérő időben van, akkor korábban kezdenek, vagy tovább tartanak nyitva a szervezők. Minden, magyarokat érintő eseményt rögzítenek és később le is vetítenek. A sportolni vágyókat folyamatosan fogadja a Sportliget műfüves focipályája, melyet délelőttönként a Bregyó-közi napközis táborban résztvevő gyerekek használnak.

A városvezetés köszönetét fejezi ki a Zichy-liget környékén élők eddig tanúsított türelméért, és reméli, hogy a londoni játékok ideje alatt is számíthat a lakók megértésére!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik