Belföld

Regionális együttműködési megállapodás a mentőszolgálattal

Buthy Lilla

2012. 07. 27. 08:05

A Veszprém, a Fejér és a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok és az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Régiója együttműködési megállapodást kötött csütörtökön Veszprémben.

A katasztrófavédelmi igazgatóság tanácstermében aláírt dokumentum elsődleges célja a szervezetek munkájának, célkitűzéseinek közös segítése, a közrend és közbiztonság javítása a rendelkezésre álló erők, eszközök hatékony alkalmazása érdekében.

A megállapodást Németh Tamás tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Czomba Péter tű. ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Magosi Lajos tű. alezredes a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Dr. Czirner József, az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Régiójának orvos-igazgatója írta alá.

Az együttműködés elsődleges célja a katasztrófavédelmemről és a hozzá kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvényben meghatározott feladatok eredményes végrehajtása, illetve egymás munkájának, célkitűzéseinek közös segítése, a közrend és közbiztonság javítása a rendelkezésre álló erők, eszközök hatékony alkalmazása érdekében.

Természetesen a szervezetek eddig is jól tudtak együtt dolgozni, azonban a lakosságot, a környezetet veszélyeztető természeti és civilizációs katasztrófák megelőzésében, valamint azok károsító hatásai elleni védekezés során jelentkező feladatok hatékonyságának fokozása érdekében elengedhetetlen, hogy szervezetten, előre tervezett módon nyújtsanak egymásnak segítséget nem csak a bekövetkezett baleseteknél, hanem az oktatás, képzés vagy gyakorlatok alakalmával is.

Az ünnepélyes együttműködési megállapodás aláírását követően egy bemutató gyakorlatra került sor, amely jól szimulálta a szervezetek közötti közös kárhelyszíni – legyen szó közúti balesetről, vagy személyek magasból mentéséről – feladatok gyors, hatékony megoldásának mozzanatit.

A találkozó szintén jó alkalmat biztosított arra, hogy a mentőszolgálat részéről felajánlott és átadásra került speciális hordágy kipróbálásra kerüljön. A gyakorlaton magasból mentő gépjármű segítségével sérült személyt kellett megfelelő elsősegélyben részesíteni, majd biztonságos módon a várakozó mentőhöz juttatni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.