Belföld

Prosecturával és Rózsaszín Pitbullal indult a Veréb fesztivál

Csütörtökön délben megnyitotta kapuit a hetedik alkalommal megrendezett Veréb fesztivál. A szervezők háromezer vendéget várnak a csornai kempingbe. Péntek és a szombat este is garantált a hangulat.

Csütörtökön délben nyitottak kaput  fesztivál szervezői, s a sátorverés után elkezdődött az idei program. Arról, hogy idén milyen repertoár várja a fesztiválozókat már egy korábbi cikkünkben is beszámoltunk.

Az első napon a hazai zenei élvonal nagyjaira, így többek között a Supernem, a Prosectura, a Rózsaszín Pitbull és a Végállomás akkordjaira tombolhatott a nagyérdemű. Pénteken tovább hömpölyög a zenei élet: Depresszió, Alvin és a Mókusok, illetve a Paddy and the Rats lép fel a Rábaköz egyik legnagyobb fesztiválján.

Az idei fesztivál különbözik a tavalyitól, tágabb a célközönség, kicsit szélesebb réteget céloztunk meg a zenei kínálattal. Igyekeztünk, hogy a környékbeli fiatalok igényeit is kielégíthessük, ráadásul országszerte – Budapesten, Veszprémben, Győrben, Csornán és Pécsen – kaphatóak voltak az elővételes bérletek, és szerencsére sok fogyott belőlük.” – mondta el Bognár András, a Veréb fesztivál főszervezője a Győr24-nek.

„A három nap során 3000 látogatót tudunk fogadni, ennyire számítunk is, az előzetes becslések alapján. Szerencsére a fesztivál vonzáskörzete, már az egész országra kibővült, minden szegletből vannak látogatóink, szinte az összes megyéből érkeztek fesztiválozók.

Igyekszünk évről évre, ha csak kicsit is, de növekedni, mind mennyiségileg, mind minőségileg. Jelenleg 700 m2-nél tartunk, és ki tudja hol a vége? Szeretünk fejleszteni, de fontos, hogy ne veszítsük el az alapelveket, és az is, hogy a hozzáállás se változzon.” – tette hozzá Bognár András.

A pénteki nap programja sem hagyja cserben azokat, akik a punk, punkrock és rock stílus rajongói. A Veréb második napja ugyanis elsősorban nekik kedvez. A hétvégén a Győr24 fényképes beszámolóval jelentkezik a kempingben uralkodó hangulatról és a koncertekről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik