Belföld

Párducot simogattak az operasztárok Szegeden

A Szegedi Szabadtéri Játékok sztárjai hópárducot simogattak, zsiráfokat etettek és pingvineket néztek a Szegedi Vadasparkban.

A Parasztbecsület és a Bajazzók sztárjai az esti premier előtt pihenésként ellátogattak a Vadasparkba, hogy megtekintsék a nemrég született hópárduc kölyköket.

A szegedi származású Frankó Tünde már nem először járt itt, s külön örül annak, hogy a Vadaspark ilyen szépen fejlődik. Az énekesnő egyébként nagy állatbarát, otthon is van egy macskája, így nem volt számára ismeretlen érzés egy cicakölyköt a kezében tartani, még ha az egy picit nagyobb is a házi kedvencénél. Mester Viktória, aki a Parasztbecsületben Dolhai Attila szerelmét, Lolát játssza, hópárduckölyök-karmolást vihetett haza magával szuvenírként a Vadasparkból. Az énekesnő erre csak annyit mondott: „Jól megkarmolt. Imádom.” A kölyökállat, akit Frankó Tünde rögtön el is nevezett Gubancnak, az orosz tenorista, Avgust Amonov kezei között érezte magát a legjobban. Talán azért, mert a Bajazzót alakító énekes hazájában őshonos ez az állatfaj.

A séta közben Frankó Tünde arról beszélt, hogyan készül fel az esti premierre. „Az előadás napja nálam eléggé szertartásos. Külön étrendem van, hogy aznap mit ehetek, hogy estére is maradjon energiám, de mégse ártson a hangomnak. Tornázni is szoktam előtte, ami sajnos a mai napon elmarad, mert messze van az edzőterem a szállásomtól. És szeretnék még egy kicsit délután aludni is, mert tegnap sokáig elhúzódott a főpróba. De a mai nap után az éneklés már csak pihenés lesz.”

Kerényi Miklós Mátét a pingvinek kötötték le a legjobban. Külön örült annak, hogy a Szabadtéri színészei etethetik a kis öltönyösöket, amit egyébként nem szabad. Miután a zsiráfokat is jóllakatták a sztárok répával és almával, Frankó Tünde Veprik Róbertnek, a Szegedi Vadaspark igazgatójának felajánlott egy jótékonysági koncertet, amivel pénzt gyűjthetnek a Vadasparknak. A koncertet jövőre tervezik.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik