Belföld

Ők lesznek az idei barokk esküvő ifjú párja

Adrienn és Gergely között vitathatatlan a harmónia. A szerelmesek idén fogadnak egymásnak örök hűséget, mégpedig a XX. Barokk Esküvőn.

1993-ban rendezték meg először Győrben a jelmezes felvonulással, pantomimesekkel és zenészekkel járó díszes ceremóniát, a Barokk Esküvőt. A szertartáson egy szerencsés pár, a 300 évvel ezelőtti szokások szerint fűzheti össze életét, az egész város szeme láttára. A nagy sikerre való tekintettel, évről-évre egyre több szerelmes pályázik a mennyasszony és a vőlegény szerepére, idén Miholics Adriennre és párjára, Mersich Gergelyre esett a választás. A fiatalok 8 éve vannak együtt, és elmondásuk szerint most már az iskolai évek és az egyéb megpróbáltatások után őszintén át tudják érezni azt, hogy milyen fontos számukra a másik. „Igazából elsősorban a család nyomására döntöttünk úgy, hogy most már az oltár elé állunk. Én azt tanácsoltam, hogy szeptember 11-én legyen az esküvőnk, mert azt könnyen megjegyzem, de aztán jött ez a lehetőség és most itt vagyunk a Barokk Esküvő finisében” – mesélte nevetve a Győr24-nek a vőlegény. „A párom édesanyja tanácsolta, hogy tegyünk egy próbát és pályázzunk a Győri Művészeti és Fesztiválközpontnál. Már-már el is felejtettük, amikor áprilisban jött a telefon, hogy mi vagyunk a szerencsések. Először nem hittem a fülemnek” – tette hozzá Adrienn.

A győri pár kapcsolatából árad a harmónia, barátságosak, közvetlenek, és sugárzik a szemükből, hogy imádják egymást. Titkon azt is megsúgták, hogy ők soha nem vágytak nagy lagzira, de nagyon örülnek annak, hogy így alakult. A szervezőktől is minden támogatást megkapnak, így még egyszerűbb a dolguk. „Nem mertük a lagzit a ceremónia utáni estre szervezni, ezért a templomi szertartás és a vacsora csak vasárnap lesz, már szűkebb, családi körben. Keglovich Ferencné, szervező segítségével még arra a napra is megkaptuk a ruhákat, és a hintót is, így minden szempontból elmondhatjuk, hogy barokk esküvőnk lesz” – újságolta a menyasszony.

Aki nem szeretne lemaradni, az álompár Hetedhétországra szóló menyegzőjéről, az ne feledje, hogy augusztus 10-12-e között XX. alkalommal is lesz Győrben barokk varázs. A ceremónia a szombati napon, 19:45-kor veszi kezdetét a Víziszínpadon, de a kísérő programok már előtte nap elkezdődnek és meg sem állnak Szabó Ádám, harmonikaművész vasárnap esti koncertjéig. Tartson velünk, hiszen a Győr24 biztosan ellátogat a nagy múltú rendezvényre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik