Belföld

Leváltották a Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark vezetőjét

24.hu
24.hu

2012. 07. 26. 14:12

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark taggyűlése visszahívta Tokovics Tamást az ügyvezetői posztról, és egyidejűleg Kertész Pétert választotta meg az emlékpark ügyvezetőjének.

Kertész Péter néprajz szakos bölcsész diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte, az emlékparkot létrehozó, dr. Trogmayer Ottó és dr. Juhász Antal professzor egykori tanítványa – írja közleményében a Csongrád Megyei Intézményfentartó Központ vezetője, Tápai Péter.

Korábban a Csongrád Megyei Önkormányzat, majd a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ szervezetén belül látta el a közművelődési referensi feladatokat. Az új ügyvezető majd egy évtizede foglalkozik az emlékpark ügyeivel, az elmúlt években több sikeres pályázatban közreműködött. Tagja volt a megyei közgyűlés által 2009-ben  létrehozott ÓNTE munkacsoportnak is.

Az új ügyvezető feladata a jelenleg zajló központi kultúrfinanszírozás átalakításával összefüggő változtatások helyi lebonyolítása, és az, hogy szakmai munkájával az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot összmagyar emlékhellyé fejlessze.

A taggyűlés a volt ügyvezető, Tokovics Tamás munkájára továbbra is számít.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

HOLLYWOOD, CA - NOVEMBER 12: Filmmaker Rory Kennedy speaks during the Academy of Motion Picture Arts and Sciences' 8th annual Governors Awards at The Ray Dolby Ballroom at Hollywood & Highland Center on November 12, 2016 in Hollywood, California.   Frederick M. Brown/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.