Belföld

Leváltották a Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark vezetőjét

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark taggyűlése visszahívta Tokovics Tamást az ügyvezetői posztról, és egyidejűleg Kertész Pétert választotta meg az emlékpark ügyvezetőjének.

Kertész Péter néprajz szakos bölcsész diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte, az emlékparkot létrehozó, dr. Trogmayer Ottó és dr. Juhász Antal professzor egykori tanítványa – írja közleményében a Csongrád Megyei Intézményfentartó Központ vezetője, Tápai Péter.

Korábban a Csongrád Megyei Önkormányzat, majd a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ szervezetén belül látta el a közművelődési referensi feladatokat. Az új ügyvezető majd egy évtizede foglalkozik az emlékpark ügyeivel, az elmúlt években több sikeres pályázatban közreműködött. Tagja volt a megyei közgyűlés által 2009-ben  létrehozott ÓNTE munkacsoportnak is.

Az új ügyvezető feladata a jelenleg zajló központi kultúrfinanszírozás átalakításával összefüggő változtatások helyi lebonyolítása, és az, hogy szakmai munkájával az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot összmagyar emlékhellyé fejlessze.

A taggyűlés a volt ügyvezető, Tokovics Tamás munkájára továbbra is számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik