Belföld

Kész az első stadion szálloda

Elkészült Magyarország első stadion szállodája, mégpedig Győrben. Az ETO Park Hotel 103 szobával várja a turistákat, az üzletembereket és természetesen a városba érkező sportolókat.

Csütörtökön tartották a négy csillagos ETO Park Hotel ünnepélyes átadását. Hazánk első és egyetlen stadion szállodája a tervezett befejezéshez képest, 2-3 éves csúszással készült el, 3,5 milliárd forintból. A fejlesztést az unió és a kormányzat 250 millió forinttal támogatta. „Az elmúlt 4-5 évben lezajlott válság miatt, későbbre halasztottuk a nyitást, de megérte, hiszen a 17 hektáros létesítmény hazánkban is egyedülálló szerepet tölt be” – hangsúlyozta Tarsoly Csaba, tulajdonos. A létesítményben 103 superior szoba, ebből 5 lakosztály kapott helyet, a csillagoknak megfelelő felszereltséggel. A stadion és ugyancsak az ETO nevével fémjelzett élményközpont szomszédságában elhelyezkedő, 6 szintes épület mindenképpen hiánypótló, hiszen a régióban nincs ekkora konferencia kapacitást biztosító szálloda, ebben a hotelban az effajta szolgáltatást 1000 főig tudják vállalni.

A gasztronómia is fontos szerepet játszik nálunk, mindenképpen vezető étteremmé szeretnénk válni. Nem étlapot, sokkal inkább étel ajánlatot szeretnénk kínálni. Különleges, úgynevezett meccsvacsorákat is tervezünk, de az elképzeléseink között szerepel egy éjszakai bár kialakítása is” – mondta a sajtótájékoztatón Csepi Lajos, a hotel társigazgatója.

A beruházásról a város képviseletében Simon Róbert Balázs, alpolgármester is elismerően nyilatkozott, elsősorban azért, mert 70 új munkahelyet teremt a létesítmény, és azért is, mert ezáltal tovább nő Győr turisztikai vonzereje.

Gyökeres Krisztina, szállodaigazgató hangsúlyozta: már most van jócskán foglalásuk. „Augusztus 9-re, már van egy teltházas foglalásunk. Igaz, jelenleg még egyfajta teszt-indítást végzünk, teljes terhelés alatt próbáljuk ki a berendezéseket, az eszközeinket és a humán erőforrást is. A tényleges nyitást várhatóan szeptemberre időzítjük” – tette hozzá a négycsillagos luxusbirodalom vezetője.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik