Belföld

A téti 22-es csapdája

Egy 22-es kispuskával lövöldözött V. Miklós még hétfőn Téten. Az 52 éves férfi előzetes letartóztatásáról döntött a győri bíróság, tettéért életfogytiglant is kaphat.

Egy kocsmai szóváltásból indult a hétfői bűncselekmény Téten. V. Miklós az egyik helyi vendéglátóegységben viccelődött egy ismerősével a: „Te még halálnak sem lennél jó, mert elhagyod a kaszádat” beszólást viszont nem az illető, hanem ugyancsak a vendéglátóegységben iszogató idősebb és ifjabb O. János vette magára. A két férfi, a később gyanúsítottá vált V. Miklóst úgy megverte, hogy a férfi orrcsontja is eltört, akit aztán a kocsma tulajdonosa vitt haza otthonába. Az 52 éves rokkantnyugdíjas V.Miklós azonban követte támadóit, akikre egy autóból lőtt rá, engedély nélkül tartott 22-es kispuskájával. 5 lövés dördült el, ebből kettő eltalálta a sértett combját úgy, hogy kórházba szállítását követően meg is kellett műteni. A 40 éves buszsofőr, O. János lovát is eltalálta egy lövedék, az állatot sérülése miatt, másnap elaltatták.

A sértettek felismerték támadójukat így a rendőrség forró nyomon tudott elindulni. V. Miklós azonban tagadta tettét, állítása szerint ő a kocsmai verekedés után végig otthon tartózkodott. Ezt pedig felesége is megerősítette. A fordulat az üggyel kapcsolatban szerdán következett be, amikor a gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett, de állítása szerint csak azért húzta meg a ravaszt, hogy feltartóztassa támadóit, egészen addig, amíg kiérkezik a rendőrség. Hangsúlyozta azt is, hogy csak lábra próbált célozni, hogy nagy baj ne történjék, ám az előzetes vizsgálatok szerint ez a tény sem állja meg a helyét.

V. Miklós vállalta, hogy az elrejtett fegyvert megmutatja a rendőröknek, ám azt már nem találták meg az említett helyszínen. Mint kiderült a férfi, feleségét utasította arra, hogy tüntesse el a bizonyítékot, aki tovább adta közös gyermeküknek a kérést. Az elkövető fia, a helyszínről elvitte a hangtompítóval is felszerelt puskát, amit aztán feldarabolt, egy részét pedig el is égette.

A lövöldöző ellen jelenleg több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt zajlik az eljárás, amiért akár életfogytiglani börtönbüntetésre is számíthat. Sőt, állatkínzás miatt további 2 évet is kaphat. Az eset érdekessége, hogy a lövöldözést megelőző verekedés O. Jánosékat is terheli, akik a tettlegességért akár 3 év letöltendő büntetéssel is számolhatnak.

Az üggyel kapcsolatban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Károlyi Zoltán alezredes elmondta, hogy V. Miklós feleségét nem vonhatják felelősségre, hiszen nem volt résztvevője a bűncselekménynek, és mint közvetlen hozzátartozó nem is köteles terhelő vallomást tenni, így az sem számít, hogy hazudott az eljáró rendőröknek. Az viszont még nem dőlt el, hogy a puskát feldaraboló fiúk milyen és mekkora büntetésre számíthat az eljárást követően. Károlyi Zoltán hozzátette: csak a szerencsének köszönhető, hogy nem volt halálos kimenetelű az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik