Belföld

Vásárhelyi hajléktalanok segítik kifesteni a zsombói iskolát

Zsombó plébánosa az utóbbi időben gyakran nyújt támogatást a hódmezővásárhelyi hajléktalan szálló lakóinak, akik viszonzásként felajánlották, hogy segítik kifesteni a zsombói iskolát.

Zsombó község plébánosa, Gyenes Csaba atya és lelkes segítői, a község polgármestere, Gyuris Zsolt, valamint a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanárai, továbbá diákjai már több alkalommal is segítették és megvendégelték a – 2011. júliusától a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő – hódmezővásárhelyi Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató hajléktalanszállójának lakóit, elismerve és támogatva ezzel a fenntartó egyház, Ritz Judit főigazgató és az intézményt vezető Korsós Sándor munkáját.

Az együttműködés napjainkban már szinte hagyománnyá vált, gyakoriak a közös főzés és palacsintasütés keretében szervezett rendezvények. A zsombóiak az ételkészítésekkel és élelmiszeradományokkal rendszeresen segítik a vásárhelyi hajléktalan szálló lakóit, akik most módot találtak a sok jó tett viszonzására.

A zsombói Szent Imre Katolikus Általános Iskola felújításra, festésre szorul. A hajléktalan szálló dolgozói és lakói a sok törődés és adomány viszonzásaként részt vállaltak az iskola egy részének átfestésében. A napokban a hódmezővásárhelyi Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató részeként működő hajléktalanszálló lakói és dolgozói segítségével megújul a zsombói iskola.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik