Belföld

Újabb áradat a Gyepszél utcában

Nem szűnik a víz gond a Gyepszél utcában. Az újvárosi területen tavaly már egy nagy áradás óriási károkat okozott az itt lakóknak, akkor a szolgáltató az átemelő szivattyúk eltömődésére hivatkozott. Kedden este aztán újra jött az áradat.

Tény: rengeteg csapadék hullott kedd éjszaka, ez azonban nem vigasztalja a Gyepszél utcában lakókat. Ahogy az a képeinken is jól látható, éjfélkor az egyik háztömbben élőket ez a látvány fogadta, az egész járdát és az úttestet a ház faláig víz borította. Az elviselhetetlen csatorna szagról nem is beszélve, ami folyamatosan áradt be a lakásokba. Úgy tűnik a csatornák megint nem állták a sarat, pontosabban a vizet, de jogosan merül fel a kérdés: meddig mehet ez még így?

Tavaly augusztusban már volt egy hasonló eset, akkor a csapadékvíz, némi szennyvízzel keveredve 1 méteres magasságban éktelenkedett. A szolgáltató és a Gyepszél utcaiak között akkor komoly vita alakult ki, ugyanis a társaság azt mondta, a beavatkozás után a területet fertőtlenítették, ezt viszont az itt élők nem látták és nem is érzékelték.

Egy éve volt olyan család is, akit a tűzoltók menekítettek ki a fekáliás léből, az itt albérletben élő család mindene tönkrement. A Pannon-Víz akkori jelentése szerint az egyik környékbeli vállalkozás helytelen csatornahasználata miatt kerültek rongydarabok a rendszerbe, amelyek eltömítették az átemelőket.

A Győr24 a mai nap folyamán felkeresi a szolgáltatót, hogy kiderítsük, most éppen mi lehetett a probléma forrása.

fotók: Sipos Kata

Ajánlott videó

Olvasói sztorik