Belföld

Pótjelentkezés a Széchenyi István Egyetem képzéseire

A Széchenyi István Egyetem 2012. augusztus 10-ig, péntekig pótjelentkezést hirdet. Csak azok jelentkezhetnek, akik 2012-ben nem jelentkeztek, vagy akik a 2012. évi nyári felvételi eljárásban nem nyertek felvételt egyetlen magyarországi felsőoktatási intézménybe sem.

A pótjelentkezés hivatalos adatait az Emberi Erőforrások Minisztérium saját honlapján, az országos napilapokban és a www.felvi.hu internetes portálon teszi közzé. A Széchenyi István Egyetem pótfelvételi adatai a http://felveteli.sze.hu címen olvashatóak.

A nyári pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra, tagozatra, s csak költségtérítéses képzésre lehet jelentkezni. E-jelentkezéssel vagy a külön a pótfelvételire készült papír alapú jelentkezési lap kitöltésével és beadásával lehet bekerülni a felvételi eljárásba. A felvételi rendszere nem teszi lehetővé több lap beadását.

A papír alapú jelentkezési lapokat, a mellékletként csatolandó pontszámítási dokumentumokat kizárólag postai úton, a következő címre kell küldeni: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220

Az e-felvételivel jelentkezők adatlapjainak beküldési, az eljárási díj utalási határideje 2012. augusztus 10., péntek éjfél. Az ezen időpontok utáni postai bélyegzővel, regisztrációs adatokkal beérkezett jelentkezési lapokat az Oktatási Hivatal nem fogadja el. A pontszámításhoz szükséges dokumentumok hiánya (középiskolai bizonyítvány, érettségi bizonyítvány, mesterszak esetén oklevél és leckekönyv másolata, kreditátviteli kérelem, oklevélátlag, többletpontra jogosító igazolás stb.) érvénytelenné teszi a jelentkezést. A papír alapú jelentkezéshez szükséges mellékleteket kizárólag fénymásolatban fogadják el, ezért faxon vagy e-mailben ne küldjenek pontszámításhoz dokumentumokat! Az eljárási díj befizetése nélkül nem érvényes a jelentkezés.

Ahol alkalmassági vizsga, motivációs beszélgetés, stb. szerepel a felhívásban, ott az Egyetem külön értesítést (behívó levelet) nem küld, mindenki a megadott időpontban és helyszínen jelenjen meg.

Jelentkezési információk e-mailben: kerdes@sze.hu

A Széchenyi István Egyetem sokrétű információkkal, tanácsadással támogatja a jelentkezési döntés meghozatalát. Információk telefonon a pótfelvételiről:

30/581-4173: Winkler Ákos
30/591-4656: Cseri Olívia
30/581-2152: Páti Dia
30/591-4338: Szákovits Boglárka

A jelentkezési információs telefonok a hét minden napján hívhatók.

KONZULTÁCIÓK A TÉRSÉG VÁROSAIBAN

A Széchenyi István Egyetem munkatársai a pótfelvételi lehetőségeiről a térség városaiban személyes konzultációkat tartanak.

2012. július 30-án, hétfőn Székesfehérváron (Vállalkozói Központ, 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 113.) és Veszprémben (Veszprémi Regionális Innovációs Centrum Kht., Wartha Vince u. 1.), – augusztus 1-jén, szerdán Esztergomban (Géza fejedelem Szakképző, 2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u. 38.),
– augusztus 2-án, csütörtökön Dunaszerdahelyen (Dunaszerdahelyi Önkormányzat, Mestsky úrad, 929 01 Dunajská Streda 50/16., Slovakia), – augusztus 3-án, pénteken Tatán (Eötvös József Gimnázium, 2890 Tata, Tanoda tér 5.), Révkomáromban (Selye János Magyar Tannyelvű Gimnázium, 945 01 Komárno, Ul. bisk. Királya) és Budapesten (MÁV Oktatási Központ, 1087 Budapest, Luther u. 3.), – augusztus 6-án, hétfőn, Szombathelyen (Rádió Szombathely, 9700 Szombathely, Géfin Gyula u. 22.) és Zalaegerszegen (Zrínyi Miklós Gimnázium, 8900 Zalaegerszeg, Rákóczi u. 30.) ,- augusztus 8-án, szerdán Pápán (Petőfi Sándor Gimnázium, Pápa, Várkert u. 6.) és Sopronban (Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola, 9400 Sopron, Deák tér 51.) várjuk a győri pótjelentkezési lehetőségek iránt érdeklődőket.

Augusztus 1-jén, szerdán, augusztus 6-án, hétfőn, augusztus 9-én, csütörtökön a Széchenyi István Egyetem aulájában, augusztus 6-án, hétfőn a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolában (9021 Győr, Szent István u. 7.), augusztus 7-én, kedden a Révai Miklós Gimnáziumban (9021 Győr, Jókai u. 21.) is tartunk pótjelentkezési tanácsadást.

A tájékoztató felvételi információs programok Győrben és a környező városokban 10 órától 14 óráig tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik