Belföld
szte (szegedi tudományegyetem, )

Ösztöndíjat kapnak a tehetséges közgazdászhallgatók Szegeden

24.hu
24.hu

2012. 07. 25. 09:05

Negyven tehetséges és szociálisan rászoruló hallgatónak kínál ösztöndíjakat partnerei segítségével a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara.

Mivel a kar a következő tanévtől csak önköltséges formában fogadhat alapképzésben tanulókat, nagy szükség van a támogatásra – mondta Vilmányi Márton, dékán.

A diákok a kar honlapján (www.eco.u-szeged.hu/osztondíj) augusztus 10-éig két típusú, rész- vagy teljes ösztöndíjra nyújthatnak be pályázatot. A hallgatók az alapító (Dexter Kft., Printker Zrt., Provice Kft., Realio Kft., Scriptum Zrt., Tisza Volán Zrt., Universitas-Szeged Nonprofit Kft., Ökonómia Alapítvány) nevét viselő vállalati ösztöndíjakra, továbbá a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Tehetsége ösztöndíjra pályázhatnak.

A szakember tájékoztatása szerint az ösztöndíjak alapításával új lehetőség nyílik a kar és vállalati-intézményi partnerei számára az együttműködésre. Míg korábban elsősorban a közös kutatási projektek jellemezték a kooperációt, az ösztöndíjak révén a partnerek a tehetséggondozásba is bekapcsolódnak.

Az ösztöndíj-alapítás során a kar partnerei hangsúlyozták: a Szegeden végzett közgazdászok kiválóan teljesítenek munkájukban, és amellett, hogy magas színvonalú szakmai tudással felvértezve kerülnek ki az iskolapadból, a vállalati környezetbe könnyen beilleszkedő kollégák válnak belőlük. Ezért is fontos számukra, hogy az utánpótlás képzése révén jól képzett szakemberek lehessenek a régió gazdaságának szereplői.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.