Belföld

Már senki sem védi a nyugdíjakat

Selmeczi-Gabriella(1)(210x140)(1).jpg (Selmeczi Gabriella)
Selmeczi-Gabriella(1)(210x140)(1).jpg (Selmeczi Gabriella)

A Népszava szerint folytatódik az „elvándorlás” Orbán Viktor környezetéből.

A napokban menesztett Nyitrai Zsolt – miniszterelnöki biztosként a nemzeti konzultációért felelt – és Becsey Zsolt – a kormányfő külgazdasági megbízottja – távozásával nincs vége a változásoknak a Miniszterelnökségen – írja a lap.

A Népszava úgy tudja Selmeczi Gabriella miniszterelnöki megbízott és Gál András Levente kormánybiztos megbízatása is megszűnhet. Ez erősíteni látszik azokat a korábbi sajtóhíreket, amelyek szerint a Miniszterelnökséget júniustól irányító Lázár János csak úgy vállalta az államtitkárságot, ha némiképpen egyszerűsítheti a kormányzat szerkezetét. Állítólag azt Orbán Viktor is belátta, hogy túl sok a biztos a kabinetben.

A kormány.hu adatai szerint egyébként Orbán Viktor csapatában egyelőre 11 kormánybiztos van (Andrew G. Vajnától Vígh Lászlóig)  Miniszterelnöki megbízottként csak hárman dolgoznak, köztük a kormány szóvivője, Giró-Szász András. Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottjaként egyik felsorolásban sincs feltüntetve.

Ennek magyarázata lehetne, hogy saját pártja honlapja szerint Selmeczi már korábban bejelentette, hogy nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízatása április végén lejárt, ám május 4-én éppen a kormány.hu írta azt, hogy a “miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja szerint “sikerült biztonságba helyezni “a magánnyugdíjpénztárakba befizetett nyugdíjforintokat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik