Belföld

Riasztás: felhőszakadás, jégeső

eső (eső, napsütés, )
eső (eső, napsütés, )

Akár 50 mm körüli mennyiségű eső is lezúdulhat.

Szerdán több hullámban nagy nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk, így egész nap borongós időre van kilátás. Több helyen, több alkalommal várható eső, zápor, zivatar. Lokálisan akár 50 mm körüli mennyiségű eső is lezúdulhat. Zivatarok környezetében viharos széllökésekre készülhetünk. A nap folyamán 25-27 fok körül alakul a csúcshőmérséklet – írja a Köpönyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megyékre. A figyelmezető előrejelzés értelmében a középső és keleti országrészben többfelé valószínű zivatar, amelyet elszórtan felhőszakadás kísérhet.

Egy-egy felhőszakadás környezetében 60 mm feletti csapadék sem kizárt. Az esti, késő esti órákra az intenzív záporos, zivataros zóna súlypontjával az északkeleti országrészre helyeződhet. Napközben a Dunától keletre néhol, nagyobb valószínűséggel a Tiszántúl térségében heves zivatar is kialakulhat, amelyet a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékon túl jégeső és 80 km/h feletti széllökés kísérhet.

Csütörtökön a kevés napsütés mellett sokfelé lehet továbbra is zápor, zivatar. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás.

Pénteken és szombaton elszórtan, vasárnap ismét többfelé valószínű zivatar, zápor. Átmenetileg erősödhet a felmelegedés és országos hőség alakulhat ki, majd vasárnaptól mérséklődhet a kánikula.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik