Belföld

Határt lépett a Laurel

Buthy Lilla

2012. 07. 25. 11:46

Átlépte az ország északi határát és Szlovákia felé terjeszkedik a székesfehérvári Laurel Kft.

A bolti informatikában belföldön évek óta piacvezető cég elérte azt a pontot, amikor növekedésének eddigi dinamizmusát már csak külföldi beruházásokkal tudja fenntartani.

Szlovákiában hozott létre leányvállalatot a hazai retail szektor legismertebb szereplője, a székesfehérvári Laurel Kft. A magyar többségi tulajdonban lévő leányvállalat logikus folytatása egy több éve megkezdett, dinamikus növekedési és akvizíciós folyamatnak − ismertette a részleteket a cégcsoport többségi tulajdonosa.

Bessenyei István hozzátette: a cég vezetése korábbi projektek során azt tapasztalta, hogy az általuk képviselt szaktudás minden értelemben exportképes, ezért a mostani lépés nem volt előzmények nélküli. Az új szlovákiai leányvállalat elsősorban a retail szektort kiszolgáló megoldásokkal jelentkezik a piacon, de később ha igény lesz rá, az anyavállalat a cégcsoport egyéb termékeivel is a külföldi partnerek rendelkezésére áll. A tervek szerint az első évet a cég a partneri kör bővítésére, a hazai cégcsoport termék és szolgáltatás portfóliójának bemutatására, a helyi lehetőségek további feltérképezésére szánja.

Az előzetes felmérések szerint van néhány terület a bolti informatika szűkebb szegmensén belül, amelyen Szlovákiában lemaradásokat tapasztaltunk, így elsőre ezekre koncentrálunk majd − ismertette az új cég kilátásait Bessenyei István. Elsőként a Laurel nemzetközileg is elismert fiskalizációs kompetenciáit szeretnénk értékesíteni, de nem feledkezünk meg az üzemanyagtöltő hálózatok support tevékenységéről és az egyes retail szereplők kiszolgálásról sem. A vegyesvállalati konstrukció pedig nemcsak a költségeinket optimalizálja, de segít az új piaci szereplő helyi befogadásában is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

HAMBURG, GERMANY - JULY 7:   (RUSSIA OUT)  German Chancellor Angela Merkel (R) and Russian President Vladimir Putin (L) arrive to the plenary session at the G20 Summit on July 7, 2017 in Hamburg, Germany. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.