Belföld

Augusztus végére befejeződik az útburkolati jelek felújítása

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 07. 25. 12:54

Háromezer négyzetméternyi felületet festenek újra.

A táblák és jelzőlámpák mellett az útburkolatra festett jelzések is fontosak a biztonságos közúti közlekedésben. Ezért a város teljes területén – kiemelt figyelmet fordítva a tömegközlekedési útvonalakra és gyalog-átkelőhelyekre – zajlik a jelek felújítása.

Ha az időjárás engedi, várhatóan augusztus végéig befejeződik a városi úthálózaton az útburkolati jelek felújítása – tájékoztatott Balogh Margit Székesfehérvár Városgondnokságának forgalmi mérnöke. Mint mondta, idén háromezer négyzetméternyi burkolati jelet festenek újra. Elsősorban a tömegközlekedési útvonalakon és a forgalmasabb útszakaszokon újítják fel a festést, de a legtöbb városi gyalogos átkelőhely zebráját is festik.

A Városgondnokság összesen 303,4 km közutat tart karban. A szakemberek rendszeresen ellenőrzik a burkolatokat, gondoskodnak a javításra szoruló hibák megszüntetéséről és az elvégzett munkák ellenőrzése is a feladataik közé tartozik. Emellett 17,2 km kerékpárút, illetve 263 km hosszú gyalogút és járda kezelése tartozik a Városgondnoksághoz.

Székesfehérvár területén mintegy 25000 négyzetméternyi burkolati jel található. Ezek felújítása évi rendszerességgel történik, különös tekintettel a nagy forgalmú útvonalakra, csomópontokra, és a gyalogátkelőkre. A tömegközlekedési útvonalak jeleit is minden évben felújítja a Városgondnokság.

A várhatóan augusztus végéig tartó munkálatok miatt a városban több helyen kisebb forgalomkorlátozásokra kell számítani.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.