Belföld

Áder magasztalja az együttműködést

áder-kósa (ingyenes, )
áder-kósa (ingyenes, )

Tudományos parkot avatott az államfő Debrecenben. Szerinte a fejlődést nem a pénz, hanem az emberi gondolat viszi előre.

A kooperáció képessége olyan európai érték, amiből itthon is jelentős eredmények születhetnek – jelentette ki a köztársasági elnök a Pharmapolis Gyógyszeripari Tudományos Park ünnepélyes felavatásán. A Suzuki, az Apple és a Richter példájára utalva kijelentette: a fejlődés valódi motorját nem a pénz, hanem az emberi gondolat jelenti.

A Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója hozzátette: a beruházás 6 milliárd forintból valósult meg, 50 százalékban az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós forrásból finanszírozták. Bogsch Erik megjegyezte: a bázis 120 kutatónak biztosít munkahelyet.

Olyan vállalkozások települnek majd ide, amelyek cégekkel, felsőoktatási intézményekkel, akadémiai kutatóintézetekkel együttműködve képesek magas hozzáadott értékű, export- és piacképes új, vagy továbbfejlesztett termékek előállítására, technológiák kidolgozására, piaci bevezetésére.

Debrecen polgármestere, Kósa Lajos arról beszélt, hogy a város 25 százalékban tulajdonosa a parknak. A megyeszékhely kötelességének érzi, hogy támogasson minden ígéretes helyi vállalkozást. Ezt teszi most is mindaddig, amíg a tudományos park a Richter vezetésével a saját lábára áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik