Belföld

A szolgáltató nem tudott az özönvízről

Éjfélkor a nagy mennyiségű esőzés után újra úszott a Gyepszél utca. A Pannon-Vízhez azonban nem érkezett bejelentés, így a szolgáltató nem tudott a problémáról.

Ahogy arról már szerda reggel a Győr24 beszámolt, kedden éjfélkor a hirtelen jött, nagy mennyiségű csapadék miatt ismét állt a víz Újvárosban. Az érintett Gyepszél utcában már tavaly is voltak gondok, még augusztusban, akkor az egyik környékbeli vállalkozás helytelen csatorna használata miatt dugult el az átemelő. Most viszont semmiféle rongy nem hátráltatta a víz útját, mégis a házak faláig ért a lehullott csapadék.

Éjfél előtt kaptuk a riasztást a meteorológiai szolgálattól, hogy nagy mennyiségű csapadékra számíthatunk. Azonnal megnyitottuk a záporkiömlőinket, hogy biztonságosan elvezessék a csatornák a vizet. A Gyepszél utcából nem kaptunk riasztást, és máshonnan sem, egyedül a Kisfaludy utcából, az egyik éjszakai bárból érkezett bejelentés. Ezért mindenképpen arra kérjük a lakosságot, hogy ha hasonló eset van, bármiféle problémát észlelnek, akkor mindenképpen jelezzék azt a központi számunkon” – mondta Tóth László a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetője az eset kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik