Belföld

Hétközben esős, a hétvégén strandidő várható

viharfelhők (ingyenes, )
viharfelhők (ingyenes, )

A következő napokban változékony lesz az idő, az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadék hullhat, a hétvégén viszont ismét strandidő várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Török László meteorológus elmondta: péntekig szinte nem lesz olyan országrész, ahol ne lehetne esőre számítani. A felhőszakadások következtében helyenként rövid idő alatt akár 30-40 milliméter csapadék is hullhat. A hőmérséklet általában 25 Celsius-fok körül alakul, de a melegebb területeken 31-32 fok is lehet.

Keddre tizennégy megyére – Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Somogy, Zala, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés és Hajdú-Bihar megyére – a várható felhőszakadás miatt, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyére pedig a várható hőség miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológus azt mondta: pénteken valamivel szárazabb levegő érkezik, így a kevesebb felhő és csapadék, valamint a zavartalan napsütés miatt erősödik a nappali felmelegedés. A hétvégén sok napsütésre, strandidőre lehet számítani, a legmagasabb hőmérséklet szinte az egész országban 30 fok felett lehet. A meleg azonban várhatóan nem tart sokáig, mivel a jelenlegi előrejelzések szerint jövő hétfőn hidegfront éri el az országot – tette hozzá Török László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik