Belföld

Fideszes vacsoracsata az IMF-fel

varga-mihály (ingyenes, varga mihály, )
varga-mihály (ingyenes, varga mihály, )

Varga Mihály tárca nélküli miniszter fizetett. Azt nem tudni, mivel etette a delegációt, amely már a bankvezérekkel is tárgyalt.

A Citadella étteremben látta vendégül az IMF idehaza tárgyaló küldöttségét Varga Mihály. A miniszter és az IMF-delegáció görög vezetője munkatársaikkal együtt több órán beszélgettek a vacsora mellett pénteken este – erősítette meg az étterem ügyvezető igazgatója. Magyar Istvánné közölte: vendégeik előre jelezték, hogy üzleti jellegű, hivatalos vacsoráról van szó. Ilyenkor nem ad ki az étterem semmilyen információt sem az elfogyasztott ételekről, italokról, sem a számla nagyságáról.

A Blikk megkérdezte Varga Mihályt, ki állta a cechet. A miniszter munkatársa azt mondta: a miniszter gesztusnak szánta a delegáció meghívását, hogy a budapesti panorámát meg tudja mutatni. Mivel ő volt a meghívó, természetesen a számlát is ő fizette.

Az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap közös küldöttsége július 17-25. között a magyar kérésre tárgyal a támogatási programról. A piac ezt beárazta, elemzők szerint a befektetők inkább a felvetődő nézeteltérésekre figyelnek már. Szerintük nem lenne meglepő, ha a tárgyalások megkezdődése után eladási nyomás alakulna ki a viták miatt.

Bankároknál is járt az IMF

A piac hiába számít arra, hogy a romló gazdasági környezet gyors megállapodásra kényszeríti az Orbán-kormányt. Ezt a Népszabadságnak mondta az egyik magyarországi kereskedelmi bank vezetője, akivel találkozott a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió küldöttsége.

A neve elhallgatását kérő bankár szerint a magyar gazdaság jelenlegi helyzete nem indokolna egy negatív fordulatot, ha pedig az euróövezet felől érkezik a vihar, az itthon jelentkező káros hatásokat a „külső tényezőkre lehet fogni”.

A hitelnyújtók küldöttsége az elmúlt napokban több nagy kereskedelmi bank vezetőjével is konzultált. A lap úgy tudja, ezek a találkozók nem a Magyar Bankszövetség égisze alatt történtek, hanem külön-külön kereste fel a delegáció a bankvezéreket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik