Belföld

AIESEC: hallgatók a céges világban

Idén negyedik alkalommal rendezik meg Győrben a hallgatók nemzetközi konferenciáját. Az AIESEC rendezvényének a Széchenyi István Egyetem szolgál otthonául.

Július 24-e és 29-e között Győrben találkoznak a világ egyik legnagyobb, hallgatók által irányított szervezetének, az AIESEC-nek a tagjai. A campus már negyedik éve biztosítja a helyszínt a fiataloknak, hogy az intézményben tanácskozhassanak legfontosabb problémáikról, a társadalmi felelősségvállalásról, a vállalkozásindításról illetve a tovább fejlődés lehetőségéről. Az elkövetkező napokban olyan sikeres cégek képviselőitől hallgathatnak előadásokat a résztvevők, mint a Blackberry, a Kitchen Budapest vagy éppen a PricewaterhouseCoopers (PwC).

Hazánkban egyébként 1972 óta működik a szervezet, összesen 11 felsőoktatási intézményben. Évente több konferenciát is szerveznek, az előadásokon és az úgynevezett panelbeszélgetéseken pedig folyamatosan tréningezhetik magukat a jelentkezők. Természetesen a szakmai programok mellett a szórakozásnak is van helye a programsorozatban, így a közép-európai nemzetek hallgatói megismerhetik egymást, az országok kultúráját és szokásait. A győri találkozó is így indult, egy táncos bemutatkozással a Megyeháza előtti téren, ahol a városunkba érkező diákok saját nemzeti ételeiket és italkülönlegességeiket is bemutatták. A keddi megnyitó flashmobbal zárult, ez is az összetartás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik