Belföld

Túl az életveszélyen a rajkai baleset túlélője

Már túl van a közvetlen életveszélyen, de továbbra is intenzív osztályon történő ápolásra szorul az a fiatal lány, aki egyetlenként élte túl, hogy családjának autója kamionnal karambolozott múlt péntek éjjel Rajka közelében.

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató kórház orvos igazgatója hétfőn elmondta: a számos sérülést szenvedett 17 éves lányt várhatóan még a nap folyamán a családja lakóhelyére, Németországba szállítják további, hosszan tartó gyógykezelésre.

Múlt szombat reggel Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: egy német rendszámú, Szlovákia felől érkező személyautó próbált visszasorolni a saját sávjába az M15-ös úton, a rajkai határátkelő közelében, egy előzés után, de megcsúszott és keresztbe fordult. Ekkor frontálisan az autónak csapódott egy cseh rendszámú kamion, amely dinnyét szállított.

A nyerges vontató maga alá gyűrte és az árokba rántotta a kocsit, amelyben egy negyvenes éveiben járó házaspár és 15 éves fiuk meghalt, míg 17 éves lányukat életveszélyes állapotban vitték a győri kórházba. A kamionsofőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az MTI információja szerint egy Koszovóból Németországba menekült család ült a balesetet szenvedett autóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik