Belföld

Támad a nyúlós költésrothadás

méhek (ingyenes, napraforgó, )
méhek (ingyenes, napraforgó, )

Méhek miatt rendeltek el zárlatot Pest megye több településén.

A mézelő méhek között tapasztalt fertőző betegség miatt zárlatot rendeltek el Gödöllőn és a környék több településén a méhekre, az azokkal kapcsolatos termékekre, valamint a méhekkel érintkezésbe kerülő bizonyos tárgyakra – közölte Gödöllő önkormányzata a honlapján hétfőn.

A kerületi főállatorvos által jegyzett, az MTI-hez is eljuttatott határozat szerint a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága azt követően rendelte el a zárlatot, hogy az egyik szadai méhészetben a mézelő méheknél nyúlós költésrothadás betegséget mutattak ki.

A hétvégétől visszavonásig érvényes zárlat ideje alatt Gödöllő teljes közigazgatási területén, valamint Erdőkertesen, Szadán és Veresegyházon tilos a mézelő méhek, az azokkal kapcsolatos termékek, illetve az azokkal érintkezésbe került eszközök elszállítása. Tilos a vándorméhészek letelepedése is – áll a határozatban.

Az érintett területen valamennyi méhészet méhcsaládját hatósági állatorvosnak vagy a méhegészségügyi felelősnek kell megvizsgálnia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik