Belföld

Öt intézményben zajlik felújítás a nyáron

Buthy Lilla

2012. 07. 23. 13:26

Vizesblokkok felújításáról, burkolatcseréről, egy épület üzembe helyezéséről és kollégiumi lakószobák teljes körű felújításáról döntött a Közgyűlés legutóbbi, csütörtöki ülésén.

Bár a nyári szünet már javában tart, a város öt nevelési, oktatási intézményében azonban hangosan folyik a munka. A székesfehérvári képviselőtestület július 19-i, rendkívüli Közgyűlésén döntött arról, hogy közel hatvan millió forintból elvégzik a felújítási munkálatokat három óvodában, a Széchenyi úti fiú kollégiumban és egy általános iskolában.

Székesfehérvár kiterjedt intézményi hálózattal bír, így mindig akad tennivaló. A Városgondnokság szakemberei helyszíni bejáráson felmérték az elvégzendő munkákat és így készítették el az árajánlatot. A felújításra fordítandó összeget a fejlesztési tartalékból biztosítja a város. A kivitelezéssel Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.- t bízta meg a Közgyűlés. Az elvégzendő munkák összköltsége 59.867.000 Forint.

A legnagyobb feladatot a volt Boldog Gizella Óvoda ismételt üzembe helyezése adja. Ehhez el kell végezni a szükséges építőmesteri munkákat, amelynek során kialakítják a melegítő konyhát, beépítik az ételliftet és az udvart is rendezni kell, hiszen szeptembertől már három óvodás csoport és az őket ellátó pedagógusok veszik birtokba a Megyeház utcai intézményt.

A Napsugár Óvodában kettő, a Tulipános Óvodában hat vizesblokkot újítanak fel és kicserélik a burkolatot is. A József Attila Kollégium nyolcadik emeletén hat lakószobát, a folyosót és a szociális helyiségeket teljes körűen felújítják.

Székesfehérvár polgármestere, Palotaváros önkormányzati képviselője és a városgondnok még júniusban helyszíni bejárást tartottak a terület déli részén. Ekkor látogattak el a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézményébe, ahol egy játszótér felavatása után tájékozódtak az iskola állapotáról. Kiderült, hogy a földszinti vizesblokk teljes körű felújításra szorul, így most az is felkerült az intézményi felújítási munkák sorába.

A Sziget utcai Tagintézményben, további hét millió forintos beruházással, egy több évtizedes probléma is megoldódik a nyár folyamán. A tornaterem és bejárati előtere – minden korábbi tetőszigetelés javítás ellenére – beázik. A meglévő, elavult csapadékvíz-szigetelés az iskola építése óta többször volt már javítva, a tetőszigetelés rögzítése elengedte a szigetelő anyagot, így az intézménybe befolyik az esővíz. A bejárati aula felett, valamint a tornaterem teljes felületén (összesen 1132 m2) ezért megtörténik a tetőszigetelés. A nyári intézmény-felújítások összköltsége így közel 67 millió forint.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.