Belföld

Öt intézményben zajlik felújítás a nyáron

Vizesblokkok felújításáról, burkolatcseréről, egy épület üzembe helyezéséről és kollégiumi lakószobák teljes körű felújításáról döntött a Közgyűlés legutóbbi, csütörtöki ülésén.

Bár a nyári szünet már javában tart, a város öt nevelési, oktatási intézményében azonban hangosan folyik a munka. A székesfehérvári képviselőtestület július 19-i, rendkívüli Közgyűlésén döntött arról, hogy közel hatvan millió forintból elvégzik a felújítási munkálatokat három óvodában, a Széchenyi úti fiú kollégiumban és egy általános iskolában.

Székesfehérvár kiterjedt intézményi hálózattal bír, így mindig akad tennivaló. A Városgondnokság szakemberei helyszíni bejáráson felmérték az elvégzendő munkákat és így készítették el az árajánlatot. A felújításra fordítandó összeget a fejlesztési tartalékból biztosítja a város. A kivitelezéssel Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.- t bízta meg a Közgyűlés. Az elvégzendő munkák összköltsége 59.867.000 Forint.

A legnagyobb feladatot a volt Boldog Gizella Óvoda ismételt üzembe helyezése adja. Ehhez el kell végezni a szükséges építőmesteri munkákat, amelynek során kialakítják a melegítő konyhát, beépítik az ételliftet és az udvart is rendezni kell, hiszen szeptembertől már három óvodás csoport és az őket ellátó pedagógusok veszik birtokba a Megyeház utcai intézményt.

A Napsugár Óvodában kettő, a Tulipános Óvodában hat vizesblokkot újítanak fel és kicserélik a burkolatot is. A József Attila Kollégium nyolcadik emeletén hat lakószobát, a folyosót és a szociális helyiségeket teljes körűen felújítják.

Székesfehérvár polgármestere, Palotaváros önkormányzati képviselője és a városgondnok még júniusban helyszíni bejárást tartottak a terület déli részén. Ekkor látogattak el a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézményébe, ahol egy játszótér felavatása után tájékozódtak az iskola állapotáról. Kiderült, hogy a földszinti vizesblokk teljes körű felújításra szorul, így most az is felkerült az intézményi felújítási munkák sorába.

A Sziget utcai Tagintézményben, további hét millió forintos beruházással, egy több évtizedes probléma is megoldódik a nyár folyamán. A tornaterem és bejárati előtere – minden korábbi tetőszigetelés javítás ellenére – beázik. A meglévő, elavult csapadékvíz-szigetelés az iskola építése óta többször volt már javítva, a tetőszigetelés rögzítése elengedte a szigetelő anyagot, így az intézménybe befolyik az esővíz. A bejárati aula felett, valamint a tornaterem teljes felületén (összesen 1132 m2) ezért megtörténik a tetőszigetelés. A nyári intézmény-felújítások összköltsége így közel 67 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik