Belföld

Nyomoznak a szegedi gázrobbanás ügyében

Közveszély okozásának gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség a hétfő reggel Szegeden történt gázrobbanás kapcsán, amelyben egy 90 éves férfi meghalt.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a régi építésű, egyszintes, Sóhordó utcai ház egyik lakásában a gázszolgáltató szakembereivel közösen tartott helyszíni szemle megállapította: a robbanás azután következett be, hogy az épület helyiségei gázzal telítődtek. A szakértők az idegenkezűséget kizárták.

Mint arról a Szeged24 beszámolt, a robbanás reggel 7 óra körül történt. Egy idős ember lakásában tűz ütött ki, melyet a helyszínre érkező tűzoltóknak fél 8-ra sikerült megfékezniük. A lakásban holtan találták az ott egyedül élő 90 éves férfit. A Szeged24-nek az idős férfi szomszédja elmondta: a 90 éves bácsi valószínűleg öngyilkos lett.

A balesetben más nem sérült meg, de az épületből három embert ki kellett költöztetni. A detonáció megrongálta a ház tetőszerkezetét, az utcán pedig mindenütt a kitört ablakok üvegszilánkjai hevertek.

A szóvivő közölte: az épület állapotát statikus ellenőrizte, és megállapította, hogy a megrongálódott tetőszerkezet és a falak az utcán járókat nem veszélyeztetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik