Belföld

Újabb zsidótemetőt gyaláztak meg

Ismeretlenek vasárnapra virradóra megrongáltak ötvenhét sírt a kaposvári zsidó temetőben. A polgármester azonnal elítélte az esetet és a tettesek kézrekerítését ígéri.

A bejelentést követően, délelőtt a Kaposvári Rendőrkapitányság helyszíni szemlét tartott. A ledöntött síremlékek ügyében ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt indult eljárás – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Karsay Kornél.

Kaposvár elítéli a helyi zsidó temetőben történt gyalázatos cselekményt – közölte Szita Károly, a város fideszes polgármestere, miután értesült arról, hogy ismeretlenek vasárnapra virradóra megrongáltak ötvenhét sírt a kaposvári zsidó temetőben.

“Megdöbbentő és felháborító az a vandál rongálás, ami mára virradó éjjel történt a zsidó temetőben. A város vezetése és minden jóérzésű kaposvári polgár elítéli ezt a gyalázatos tettet, amely értelmetlen és amely nem vezet sehova” – írta a közleményben a polgármester, aki szerint az ilyen magatartásnak nincs helye Kaposváron.

Szita Károly közlése szerint az ügyben a városháza is feljelentést tesz, és megad minden segítséget a rendőröknek, hogy a tetteseket mielőbb elfogják.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik