Belföld

Kifutón a Parasztbecsület/Bajazzók sztárjai

Az előadás jelmezeiben vonultak fel az opera előadói a rendhagyó, szegedi divatbemutatón.

Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjas díszlet- és jelmeztervező a Szegedi Szabadtéri Játékok egyfelvonásos operáihoz, a Parasztbecsület/Bajazzókhoz készített, különleges ruháiban vonultak sorra a rendhagyó, kedvcsináló szegedi divatbemutatón az előadás sztárjai, akik “manöken-szerepben” is otthonosan mozogtak.

Dolhai Attila, Frankó Tünde, Mester Viktória, Kerényi Miklós Máté, Asmik Grigorian, Szegedi Csaba, Boris Grappe, Avgust Amonov és a Bajazzók artistái lenyűgözték természetességükkel az összesereglett közönséget. A neves jelmeztervező a mai kort is belecsempészte egyedi kosztümeibe.

„Turiddu egy igazán kedves, nadrágos, dzsekis, sapkás srác, egy szeretnivaló fiú. Alfio viszont egy maffiózó. Vannak olyan elemek a ruháján, melyek alapján akár a Keresztapából is előléphetett volna, bár természetesen nem teljesen azonos a kinézete a film szereplőiével” – mesélt a jelmezekről Gyarmathy Ágnes. A tervező munkáiban a Bajazzókban szereplő bohócok is mentesek mindenféle flittertől, az édes-giccses, pomponos, nagy galléros, romantikus bohócvilág helyett a tervező egészen újat alkotott.

A kollekció két legkülönlegesebb darabja Santuzza és Canio jelmeze: előbbi vörös, bíbor, bordó és egy kicsit áttetsző, utóbbié pedig fehér és fekete rongydarabkákból van összevarrva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik