Belföld

Egzotikus Lótusz Napok Szegeden

Hangfürdő, asztrológia, keleti gyógyítás, harcművészet, testfiatalító jóga és az indiai nagykövet két napon át.

Az indiai lótusz virágzásakor, hagyományosan már ötödik alkalommal rendezik meg július 28-29-én, szombaton és vasárnap a Szegedi Tudományegyetem újszegedi Füvészkertjében a Lótusz Napokat. Közép-Európa legnagyobb szabadtéri indiai lótusz állománya már nyolcvan éve ékesíti a Füvészkert tavát.

A két napos fesztivál igazi távol-keleti hangulatú lesz. A világ félszáz országában már megfordult Sri Vijay Anand jógamester az általa alapított testfiatalító jóga rejtelmeibe avatja be a látogatókat. Márton Ibolya segítségével személyes asztrológiai képletünket tudhatjuk meg. A SUN GONG együttes hangmasszázszsal kényeztet, melyeket ősi hangszerekkel például gongokkal, tibeti tálakkal végeznek.

De megkóstolhatjuk a vegetáriánus konyha ínyencségeit, bepillantást nyerhetünk a keleti gyógyítás, a harcművészetet, a zene és tánc titkaiba is.

Emellett mindkét nap lesz keleti varázsszőnyeg- foglalkozás gyerekeknek, selyemfestés, mandala-bonsai-minikert kiállítás, henna és arcfestés, növényáruda, keleti csecsebecsék és biotermékek vására és lótusztúra. A fesztivált az indiai nagykövet előadása zárja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik