Belföld

Pázmándi lányok győztek az országos tűzoltóversenyen

Pázmándi Önkéntes Tűzoltó Egyesület lánycsapata győzött aa Gyulán megrendezett VI. országos tűzoltóversenyen.

Lőrincz László, aki a lányokkal készült a versenyre, a megmérettetésre, elmondta, hogy a 13 lány, akik egyébként egy iskolába járnak – mindent hátrahagyva, szórakozást, fiúkapcsolatot, készültek a versenyre, amelynek reménysugara egy jövőbeni franciaországi nemzetközi versenyen való részvétellel kecsegtetett.

Hivatalosnak nevezett edzőpálya hiányában a falu egyik családja adta kölcsön a területet, ahol Domak András önkéntes tűzoltóparancsnokkal is támogatva tartott a heti több edzés. Tizenhárom lány egy csapat, tíz lány, aki a versenyen is részt vesz.

Nagyon sokat kell gyakorolni, mert tartani kellett a szintet, a csapataink évek óta a spiccen vannak. 2008-ban nagyon kevés hellyel maradtak le a karcagi, országos versenyről. 2010-ben már a versenyen tudtuk, hogy az a lánycsapat indulhat a tűzoltó olimpián, aki az országos első helyezett. Így jutottak ki 2011-ben Szlovéniába a pázmándi lányok – mondja Lőrincz László.

A pázmándi lányok bravúros győzelme nagy és kalandos utazást biztosít 2013-ban. A svájci határtól 20 kilométerre utaznak majd, oda, ahol a híres Bugatti autógyár típusaiból csaknem 500 fut.

A győztes csapat tagjai: Vagyóczki Petra, Nyárai Fruzsina, Zsigmond Gréta, Csurgó Dorina, Veilandits Nóra, Németh Kriszta, Domak Katalin, Kutai Adél, Kolonics Dóra, Domak Enikő

E.Várkonyi Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik