Belföld

Győrben is elindította LTE-szolgáltatását a T-Mobile

Győrben is elindította negyedik generációs szolgáltatását a T-Mobile - jelentette be Keszég Attila, a Magyar Telekom értékesítési és szolgáltatási vezérigazgató-helyettese pénteken Győrben, sajtótájékoztatón.

Elmondta, a korábbinál többszörösen gyorsabb le- és feltöltési lehetőséget kínáló LTE-szolgáltatás jelenlegi kültéri lefedettsége 88 százalékos, de a beltéri elérhetőség is hatvan százalék fölötti. Arra törekszenek, hogy az idén elérjék a megyeszékhelyen a százszázalékos kültéri lefedettséget, és építik a hálózatot az agglomerációban is.

Megjegyezte: a harmadik generációs letöltési sebesség többszörösét – így nagyfelbontású mozgókép letöltését – kínáló LTE olyan “jövőtálló technológia, amely akár egy évtizedre meghatározhatja a mobilvilágot”.

Utalva arra, hogy a főváros mellett az idei fejlesztési tervekben a Balaton térsége, Debrecen, Kecskemét és Szombathely szerepel, arról beszélt: Győr az első megyeszékhelyek között van, ahol meghonosították a negyedik generációs mobiltechnológiát.

Győr mellett két dolog szólt: a rendkívül magas mobilinternet-affinitás és a rendkívül erős vállalkozói szektor, amelyet a társaság szeretne kiszolgálni – közölte Keszég Attila az MTI kérdésére. Jelezte, az engedélyek beszerzése is befolyásolja, hogy a nagyobb településeken milyen sorrendben jelenhetnek meg a szolgáltatással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik