Belföld

Virágban úszik a város

Májusban kezdődött Győrben a virágosítás. A kiültetéssel azonnal elindult a gondozás is, a napokban pedig egy újdonsággal is előállt a Győr-Szol, az aszfaltozott területekre is kihelyeztek több mint 30 virágládát.

Virágos város Győr. Ez nem kérdés. És az sem, hogy a kiültetett növényeket folyamatosan gondozzák a szakemberek. A Győr-Szol Zrt. közel 2 hónapja indította el kampányát, akkor 75 ezer magyar, egynyári virágot ültettek ki a közterületekre, olyan növényeket, amelyek jól viselik a városi élet sajátosságait. 20 munkatárs 2 héten keresztül dolgozott azon, hogy megszépüljön a város, a kiültetésekkel egy időben pedig azonnal elindult a gondozás, a locsolás és az aktuális növényvédelmi munkák elvégzése is.

„A virágosítási programunk újdonsága, hogy az aszfalttal burkolt területekre is csempésztünk a természet szépségeiből, mégpedig úgy, hogy több mint 30 nagy méretű virágládát helyeztünk ki a belvárosba. A dekorációk a Szent István úton a Jókai utca és a Gárdonyi út közötti, illetve a Szent István út Aradi út és Jókai utca közötti szakaszán láthatók” – mondta Nagy Csaba, a szolgáltató kommunikációs menedzsere.

A közterületen pompázó virágok éves szinten többmilliós költséget jelentenek a Győr-Szol Zrt-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik