Belföld

Szegedről licitál a legnagyobb Monroe-gyűjtemény tulajdonosa

A gyűjtő személyesen rendezi és nyitja meg a szegedi Marilyn Monroe tárlatot.

Ahogy az Program rovatunkból kiderül: a szegedi REÖK-ben nyílik az a tárlat, melyen száznál is több tárgyat mutatnak be Ted Stampfer kollekciójából, aki a világ legnagyobb Marilyn Monroe-gyűjteményének tulajdonosa.

A Németországban élő gyűjtő állandóan licitál a díva relikviáira, most épp Szegedről a Christie’s aukcióján, mert vasárnap óta a városban van, és személyesen rendezi a szegedi kultúrpalota tárlatát -értesítette a Szeged24-et az intézmény sajtóreferense.

Fábián Barbara közölte: a gyűjtő megérkezése óta szinte egy percre sem hagyta magára kollekcióját, melyet nagy műgonddal rendezget, most azonban becsatlakozott a világhírű Christie’s aukciósház élő, online licitjébe, melyen a Hétévi vágyakozás című film kellékeire lehet ajánlatot tenni. Ebben az alkotásban szerepel a filmtörténetnek az híres jelenete, melyben a szellőzőakna felett fellibben Monroe fehér ruhája.

A REÖK egyébként a kiállítással a díva magánemberi, kevéssé ismert oldalára fókuszál. A több mint száz páratlan darabból álló kollekcióban többek közt vannak ruhák, levelek, filmforgatókönyvek, filmes dokumentumok, ékszerek, retikülök a filmcsillag és szexszimbólum életéből.  A tárlatnak aktualitása is van: hamarosan, augusztus 5-én emlékeznek meg a világszerte Monroe halálának 50. évfordulójáról.

A ma esti egyébként zártkörű megnyitó házigazdája Dobó Kata színésznő lesz, aki egy pink cadillac-en gördül a kiállítóház elé, aztán kordonnal elzárt vörös szőnyegen sétál be a szegedi kultúrpalotába Ted Stampferrel, aki a megnyitóbeszédet is mondja. A nagyközönség péntektől láthatja az egyedi tárlatot. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik