Belföld

Orbán Viktor előveszi Széchenyit

Orbán Viktor (Orbán Viktor, foci, )
Orbán Viktor (Orbán Viktor, foci, )

Az Új Széchenyi Terv eredményeit összegzi a miniszterelnök csütörtökön a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szakmai workshopsorozatának záró rendezvényén.

A kormányfő a fejlesztéspolitika államigazgatási, önkormányzati, nonprofit és gazdasági kedvezményezettjeivel konzultál, és Petykó Zoltánnal, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökével beszámol az Új Széchenyi Terv eredményeiről, céljairól, valamint felvázolja a fejlesztéspolitika helyzetét és az elképzeléseket. A miniszterelnök a napokban a Fidesz választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel folytat megbeszéléseket.

A konzultációsorozat első állomásaként hétfőn a Kereszténydemokrata Néppárt vezetőivel találkozott a miniszterelnök. Majd  kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével tárgyalt Budapesten. Orbán Viktor akkor egyebek mellett arról beszélt, hogy kormánya egy új gazdasági rendszert épít fel, és ezt most már a gazdasági élet szereplői is érzékelik. Közölte, óriási nyomásra számít a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatban, de végig fogja azt vinni, továbbá javasolta, hogy a bankrendszer fele legyen magyar kézben.

Az MTI információi szerint a miniszterelnök konzultációsorozata keretében csütörtökön a Nemzeti Fórum vezetőivel és közgazdászokkal is tanácskozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik