Belföld

Két év letöltendőt kapott a pénztárosnőt bántalmazó fiatal

Gyorsított eljárás keretében folytatták le a nyomozást a gárdonyi rendőrök azzal a 19 éves budapesti férfival szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy úgy arcon ütött egy pénztárost, hogy annak megsérült az arccsontja és az orrcsontja is.

Mint arról korábban beszámoltunk, július 7-én a gárdonyi rendőrök bűnügyi őrizetbe vettek egy 19 éves budapesti férfit. A fiatalember a gyanú szerint barátaival bement egy gárdonyi élelmiszerboltba, majd ott szóváltásba keveredett a pénztárossal.

Mivel az utóbbi időben sok lopás történt az üzletben, az eladó azt feltételezte, hogy a fiatalokból álló társaság is lopni készül az üzletben. Amikor ezt szóvá tette, vita alakult ki közte és a vevők között, melynek során a 19 éves férfi egy ízben ököllel arcon ütötte a nőt, aki ennek során nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Megsérült az arccsontja és az orrcsontja is.

A fiatalt a Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói elfogását és előállítását követően súlyos testi sértés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozást gyorsított eljárás keretében már a férfi előzetes letartóztatása mellett folytatták le, amely alapján tegnap bíróság elé állt.

A Székesfehérvári Városi Bíróság a 21 éves budapesti férfire – aki korábban többször volt már büntetve rongálás és garázdaság elkövetése miatt és jelenleg is folyamatban van vele szemben büntetőeljárás csoportos garázdaság elkövetése miatt az egyik budapesti kapitányságon – két év börtönbüntetésre és két év közügyektől való eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős. Azonban a férfi a másodfokú eljárás végéig előzetes letartóztatásban marad – mondta el a Fehérvár 24-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik