Belföld

Hivatali útvesztőben a Szőke Tisza

Bár van új tulajdonos, és a vízállás is kedvező, nem tudnak dolgozni a hajón, amelynek sorsa hivatali útvesztőbe került.

Bár alacsony a vízszint, így az új tulajdonos nekiláthatna az értékmentésnek az elsüllyedt, rothadó Szőke Tisza hajón, mégsem tudnak dolgozni rajta, mert a a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) Műtárgyfelügyeleti Irodája halogatja a döntést – értesült a szegedma.hu.

A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közlés szerint az értékesítő felszámolóbiztos hiába értesítette a KÖH-öt, hogy vonja vissza ideiglenes védelmi határozatát addig, amíg a kedvező vízállást kihasználva, az erősen megdőlt hajótestről az értéktelen felsőrészt levágva kiemelik a gőzöst a folyóból, a hivatal a mai napig nem hozott döntést arról, a hajó mely részeit akarja védelem alá helyezni, és kíván-e élni elővásárlási jogával.

Pedig gyors eljárást ígértek. A portál közlése szerint a felszámolóbiztos a KÖH-től azt az információt kapta, hogy az eljárás a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Örökségvédelmi és Koordinációs Főosztályához került, így annak döntésére vár mindenki. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik