Belföld

A tüntetés szabadságra ment

Mai nap reggel nyolc órára hirdette meg a Fehérvári Jobbik azt a tüntetést, ahol a székesfehérvári buszmenetrend módosítása ellen emelték volna fel szavukat.

A Székesfehérvári Közgyűlés a mai napon tárgyalja és tesz kísérletet arra, hogy elfogadja az új buszmenetrend racionalizálását, amely a tervek szerint augusztus közepén lépne érvénybe. A Jobbik ez ellen tüntetést szervezett, mert véleményük szerint a tervezet csak a költségek csökkentését veszi figyelembe, de a fehérváriak utazási szokásait nem, és így ellehetetlenítik a városlakok helyi közlekedését.

A tüntetésre egy tucat demonstráló jött össze, amit Mező Balázs a Fehérvár24-nek azzal indokolt, hogy a fideszes vezetésű közgyűlés nem véletlenül ütemezte a szavazást a szabadságolási időszak kellős közepére. A jobbikos vezető szerint ezért nem jöttek az emberek a tüntetésre.

Ugyanakkor a területen dolgozó útfenntartók a tüntetés tervezett idejére tömörítőgéppel dolgoztak, amit azzal vezettek be, hogy kérik a sajtót, őket hagyják ki a felvételekből. Amikor a tüntetés elmaradt, a gépet leállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik