Belföld

Szépen gyarapodik a város kasszája

Csapucha Adrienn

2012. 07. 18. 18:54

Az elmúlt fél évre vonatkozó adó és vagyonértékesítésből származó bevételeket ismertette Simon Róbert Balázs szerdán. Az alpolgármester úgy véli, feléledt a győri gazdaság.

40,3 milliárd a költségvetés főösszege, ennek a 40 százalékát az adóbevételek teszik ki. 100 milliónál több érkezett be csak az iparűzési adóból eddig, mint a tavalyi év azonos időszakához képest” – így indította a szerdai sajtótájékoztatót Simon Róbert Balázs. Az alpolgármester hozzátette, ez az adat jól példázza azt, hogy magára talált a győri gazdaság, és nemcsak a nagy, hanem a kis- és középvállalkozások is. Ez a terület egy olyan bázis, amely a költségvetés szempontjából fontos a városnak. Csakúgy ahogy az idegenforgalomból befolyt adó is, amely – elsősorban a fesztiváloknak és a felépített imidzsnek köszönhetően – újabb 30 százalékos növekedést mutatott. A tavalyi adatokhoz képest, az elmúlt 6 hónapot tekintve 10 millió forinttal több folyt be a város kasszájába ebből a forrásból, ez mintegy 40 millió forintot jelent. „Megemelkedett a vendégéjszakák száma, és az üzleti valamint a konferenciaturizmus is, és ez nagyon bíztató. Amiben mindenképpen javulnia kell Győrnek, az a 4 illetve 5 csillagos szállodák. A következő években minden általunk adható támogatást biztosítunk annak érdekében, hogy ilyen hotelek épülhessenek” – hangsúlyozta a pénzügyekért felelős alpolgármester.

Simon Róbert Balázs a vagyonértékesítésből ez évben hozott 335 milliós összegre is felhívta a figyelmet, ami azért is kiemelkedő, hiszen sem 2011, sem pedig 2010 egészében nem volt ilyen magas ez a szám. Idén 600 millióra tervezték az ingatlan eladásból származó bevételt, ez pedig egyet jelent azzal, hogy további területek értékesítését is tervezi az önkormányzat. Egy rendelet értelmében licit útján adhat túl a város az ingatlanjain, a legközelebbi ilyen akcióra várhatóan szeptemberben kerül majd sor.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.