Belföld

Nézze meg a győri gyilkos letartóztatását – FOTÓK

Jogerősen 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság a szombati győri gyilkossággal vádolt P. Ottót. Az elkövető ügyvédje szerint védencét megviselik a történtek.

Nem született szerdán meglepő döntés a győri bíróságon. Legalábbis P. Ottó ügyét illetően biztosan nem. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a 41 éves férfit az Adyvárosban történt gyilkossággal gyanúsítják, az elkövető volt élettársát egy törölközővel fojtotta meg.

Szerdán a férfit egy fehér kisbusz szállította a bíróság épületébe, az udvarról a tárgyalóteremig három rendőr kísérte a vádlottat. Amíg a bíró nem szólította be P. Ottót a terembe, addig a folyosón várakozott, és higgadtan beszélgetett az őt őrző egyenruhásokkal, nem törődve még a sajtósok jelenlétével sem. Alig egy óra alatt aztán döntés is született a gyanúsított közeljövőjét illetően, az ügyészség indítványára a bíróság 30 napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. „A határozat indoklása szerint a gyanúsított szabadlábon hagyása hátrányosan befolyásolná a bizonyítási eljárást és a nyomozás további lefolytatását” – mondta dr. Máté Kinga, a Győri Törvényszék sajtószóvivője.

A nem nyilvános ülésen hozott ítéletet mind P. Ottó, mind pedig ügyvédje elismerte, így az azonnal jogerőre emelkedett. „Védencem az első pillanattól kezdve elismerte bűncselekménye elkövetését. A mai napig hatása alatt van az eseményeknek, nehezen tudja felidézni és elmesélni a konkrét történéseket, tényleg megviseli ez az egész. Úgy gondolom, hogy az eljárás során még olyan körülmények fognak napvilágot látni, ami az ő felelősségét részben árnyalhatja” – hangsúlyozta dr. Szabó Kálmán, az elkövető ügyvédje.

A gyilkos védője azt is elárulta a szerdai tárgyalás után a sajtó képviselőinek, hogy védence nem zárkózott el a nyilvánosságtól, így a jövőben, a jogi feltételek betartása mellett, akár személyesen is elmesélheti majd P. Ottó saját verzióját a nagyközönségnek.

Fotók: Sipos Kata

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik