Belföld

Kibővítették a szociális földprogramot

24.hu
24.hu

2012. 07. 18. 11:00

Július végéig lehet pályázni a százhetven és félmillió forintos keretre.

Korábban a témában:

A kiegészítéstől az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága azt várja, hogy több család jut megélhetéshez a hátrányos helyzetű falvakban. Ezért a pályázatban önálló elemként jelenik meg a nyilvántartott álláskeresők, elsősorban a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők munkavállalásának elősegítése a közfoglalkoztatásban – értesítette a Szeged24-et az államtitkárság, ahol azt is közölték, hogy a feladat végrehajtását vállaló nyertes pályázók növényt termesztenek és állatot tartanak, a termést pedig a közétkeztetést végző konyháknak adják át.

Kibővítették a pályázók körét is: települési önkormányzatok, települési önkormányzatok jogi személyiséggel rendelkező társulása, települési roma önkormányzat, önkormányzati részesedéssel működő, közfeladatot ellátó non-profit gazdasági társaság, önkormányzatok által alapított közhasznú egyesületek, alapítványok és ezek szövetségei, egyház, egyházi jogi személy és – bizonyos esetekben – szociális szövetkezetek jelentkezhetnek.

A pályázók az egyik alprogramban mezőgazdasági termékfeldolgozást és értékesítést szolgáló eszközök beszerzéséhez kérhetnek támogatást. A másik alprojektben pedig szaktanácsadást kaphatnak a kisállattartáshoz és a háztáji műveléséhez.

Emellett számos, a környezeti fenntarthatóságot elősegítő tevékenységet támogat a program. Így például az erdészeti és mezőgazdasági fahulladékok, melléktermékek összegyűjtését és feldolgozását, a bio- és megújuló energiafelhasználás elősegítését, az alternatív fűtési anyagok előállítását, szociális bolthálózat működtetését, bioélelmiszerek előállítását vagy épp fűszernövények termelését és feldolgozását. Az érdeklődők további információkat a http://www.wekerle.gov.hu oldalon találnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.